Biraz misk, hayvansı. Geyik kıçındaki hormonlar gibi. Hafif tatlılığın ardından esrarlı kafayla avuç içlerine basılmış sigara yanığı tatları. Taze sigara söndürülmüş, yıkanmış ama izleri gitmemiş kül tablası gibi. Farklı. Acımsı, dumansı, tozlu.

Orta notalara gelindiğinde öyle acı ve boğuk bir paçuli kullanılmış ki: gece kulübünden “İyi sabahlar, hoşça kalın!” vedasıyla ayrılan birisinin sabaha karşı içtiği sarımsaklı çorbadan sonra yaktığı sigarasını tek elinde tutarken diğer eliyle de havayı tokatlayarak sana bir şeyler anlatması gibi bir koku. Biraz erkeksi menekşe. Nane ya da kakulemsi bir acılık. Geniz yakan cinsten bir kuru kahve. Ama kesinlikle taze çekilmemiş. Bu parfümün erkeksi yanları bana  Azzaro – Azzaro Pour Homme’u hatırlattı. Sertliği herkesin beğenemeyeceği bir yapıda.

Sonlara gelindiğinde içkimsi bir hal aldı. Vanilya var; ama keklerde kullanılan vanilya kıvamında değil. Onun üstünde o kadar baskın notalar var ki, her burun için vanilyayı ayıklayıp aradan almak bile zor. Aslında biraz çikolata kullanımı bu parfümü çok güzel bir noktaya taşıyabilirmiş. Sonlarında tütsü tadı alıyorum. Çok sıkıcı parfüm bu çoook! Bu şekilde yavaş yavaş son buluyor…

Pozitif:

1) Sigara kullanıyorsanız sevebileceğiniz ilginç bir deneyim olabilir.
2) Kalıcılık ve fark edilirlik fena değil.

Negatif:
1) Bu maddeyi yazmadan önce “Nasıl dolu dolu anlatırım?” diye uzun süre düşündüm. İşte koku bu kadar kötü!Notalar:
Üst: Esrar, Biber.
Kalp: Kahve, Yenibahar, Çikolata.
Baz: Bourbon viskili vanilya, Abanoz.
Tip: Gurme, Oryantal, Dumanlı, Baharatlı, Odunsu.
Cinsi: Maskülen
Üretim: Yeni Formül
Çıkış Yılı: 2002Koku rengi: Kül
Referans: Sigara Külü
Konsantrasyon: Eau de Toilette
Parfümör: Pierre Guillaume

Doktrin: “Ne olurdu yani, bir sene de insanlık moda olsa.” – Ece Ayhan