İlk kokladığımda Google’ın işe alımlarda adaylara sorduğu malum soru geldi aklıma: “Suda mı daha hızlı yüzersiniz yoksa şurupta mı?” Hani Archimedes’in yanıldığı soru. Evet. Parfümümüz şurup gibi kokuyor. Gerçekten de rengi pembe. Yumuşak meyveler, belki narın kurt dökmeye bire bir olan acı kabuğu. Big Babol balonlu sakız. Gülağacı. Gardenya çiçeği. Bayır gülü.

Orta notalara gelindiğinde Calvin Klein – Endless Euphoria’ya inanılmaz benzerliğiyle beni düş kırıklığına uğrattı. Şekerli gülün tütsülü haliyle burnunuza vurması. Karanfil çiçeği. Yumuşak menekşe. Islak notalar. Belki biraz beyaz ahşap.

Sonlara gelindiğinde çoğu parfümün son hali gibi yumuşak ve koklanır hale geldi. Beyaz miskin ardından yağlı bir pembe ruj kokusuyla tende bitti. Gene bir Ck Parfümü ve gene hayal kırıklığı.

Ne zamandır dandik parfüm koklamaktan burnum ambale oldu. Bundan sonraki parfümü koleksiyonumun iyilerinden seçerek hem okuyuculara felsefik bilgi, hem kendime iyi bir koku armağan edeceğim.

Pozitif:
1) Notalarda yazılı olan elementleri size hissettirir.
2) Bu tarza yakın parfümlere oranla elementlerde yapaylık nadir hissediliyor.

Negatif:
1) Parfüm boyunca kontrolü elden bırakmayan meyve tatlılığı elementlerin hissedilmesini güçleştiriyor.
2) Baskın tatlılık sonrası sizi koklayanın aklında yalnızca “yoğun tatlılık” kalacaktır.Notalar:
Üst: İtalyan sediri, Bergamot, Tunus portakal çiçeği, Yeşil armut, Sulu erik. (ck: meyveler, gülağacı, bayır gülü, gardenya)
Kalp: Pembe biber, Menekşe yaprağı, Gardenya yaprakları(ck: gül, tütsü, karanfil, menekşe, beyaz ahşap)
Baz: Teksas sedir ağacı, Tütsü, Vetiver, Kadife misk. (ck: beyaz misk)
Tip: Sucul, Çiçeksi, Meyveli, Tatlı, Odunsu, Dumansı.
Cinsi: Feminen
Üretim: Yeni Formül
Çıkış Yılı: 2013
Koku rengi: Pembe
Referans: Pembe Ruj
Konsantrasyon: Eau de Parfum
Parfümör: Caroline Sabas

Doktrin: “İnsan yürüyüşe yalnız çıkmaktan hoşlanabilir; fakat fikirlerinde yalnız kalmaktan nefret eder.” – George Santayana