Sucul notalarla açıldı. Lokum kokusu. Hafif beyaz gül. Yeşil yaprak kokuları. Yeşil su kokusu. Tarçın, tonka fasulyesi. Yıldız anason ama çok kaliteli değil.

Orta notalara gelindiğinde temiz çamaşır kokusu. Çok güçsüz berbat bir koku. Hiçbir karmaşıklığı hiçbir başarısı yok. Ortalar beklediğimden de zayıf çıktı.

Sonlara gelindiğinde yumuşak bitiş Azzaro – Chrome’u andrıyor. O da bu kadar yumuşak bitiyordu. Sonları çok güzel ama çok kalitesiz ve taklit edilmiş bir koku. Kokuyu üstünüzde koklayanlar beğenebilir. Parfümden anlamayanlar kokuyu sevebilir. Ama kalitesi gerçekten düşük.

O kadar çok parfüme benziyor ki hangisini yazacağımı şaşırdım. Bvlgari – Black, Cerruti 1881 – Black, Davidoff – Cool Water Woman… Onlarca parfümü olan Calvin Klein 2012 senesinde yapa yapa bunu mu yaptı? Sanat eseri yaratmak gibi kaygıları yok. Çok satsın, para kazandırsın ve piyasaya hakim ve söz sahibi olabilmek için yüksek sayıda ürün bulundursun; istenenler bunlar. Bu evrakları hazırla pazartesi zabahınan dayreye gel…
Pozitif:
1) Yok.

Negatif:
1) Notalarda yazılı olanları almak ancak hayal.
2) Bayağı, yapay, tekdüze, taklit…
3) Kalıcılık kötü.
Notalar:
Üst: Mandalina, Kakule, Rom içkisi. (ck: su, lokum, tarçın, tonka fasulyesi,)
Kalp: Yasemin, Konyak, Biber(ck: yıldız anason)
Baz: Öd ağacı, Misk, Sedir. (ck: yaprak)
Tip: Fresh, Sucul, Çiçeksi, Pudralı, Tatlı, Odunsu.
Cinsi: Maskülen
Üretim: Yeni Formül
Çıkış Yılı: 2012Koku rengi: Gri
Referans: Sulu Lokum
Konsantrasyon: Eau de Toilette
Parfümör: Honorine Blanc&Pierre Negrin

Doktrin: “Her başarılı adamın arkasında onunla gurur duyan bir karısı ve bu işe şaşakalmış bir kayınvalidesi vardır.” – Brooks Hays