Koku gerçekten hayvansı. Eski kokan, bizi 80’lere götüren yapıda. Lavanta-paçuli ikilisi gidiyor. Meşe yosunu etkisi. Bu bir şipre; fujer de denebilir. Her iki türün de belirtilerini taşıyor. Zaten ikisi birbirine çok yakındır bilirsiniz. Sert menekşe üçüncü dakikada sıra alıyor. O kadar çok parfüme benziyor ki… Çoğu parfümün ondan feyz aldığını ve Antaeus’un onlara atalık ettiğini söyleyebilirim. Buram buram acı sardunya kokuyor. Antaeus, kısa sürede bir deste notayı ve beşe yakın parfüm markasını bana hissettirerek niş parfüm gibi davrandığını kanıtlıyor. Üst notalar kuru paçuliyle sonlandı; bu da ortaların sert geçeceğinin sinyalini vermiş oldu.

Orta notalara gelindiğinde Clinique – Aromatics Elixir ayarında bir kokuya dönüştü. Caron – Le 3e Homme’nin tatlı ve baharat eklenmemiş hali gibi. Biraz Azzaro – Azzaro Pour Homme; hatta Jagler’le bile benzerlik gösterdiğini kimse inkar edemez.  

Sonlara gelindiğinde beklentimin altında kalan kuru, lavantalı meşe yosunlu öksürük gibi bir parfüm. Diyeceksiniz ki: “Caron – Le 3e Homme’da öyleydi ona yüksek verdin.” Caron’daki baharatların tatlı dansını bilen anlar. Diyeceksiniz ki: “Açılışındaki karmaşık nota renklerini övmüştün.” Evet, ama parfüm öyle devam etmedi. Sonları gene de en güzel yanı ama yalnızca ona bakıp değerlendirmek 5-6 saat gibi uzun bir süre lezzetle kullanılmayan bir parfüme 1-2 saat için yüksek puan vermek demektir.Pozitif:
1) Açılışı ve sonlarında kısa süren nota zenginliği müthiş.

Negatif:
1) Zengin element kartelasını her notada hissetmek hayal.
2) Parfüm genelde kuru-paçuli olarak akıyor.Notalar:
Üst: Bergamot, Kişniş, Misket limonu, Adaçayı, Mür reçinesi, Limon. (ck: misk, lavanta, menekşe, sardunya)
Kalp: Fesleğen, Yasemin, Gül, Kekik(ck: paçuli)
Baz: Kunduz yağı, Meşe yosunu, Labdanum reçinesi, Paçuli. (ck: meşe yosunu)
Tip: Hayvansal, Deri, Şipre, Odunsu.
Cinsi: Maskülen
Üretim: Yeni Formül
Çıkış Yılı: 1981
Koku rengi: Kahverengi
Referans: Kuru Meşe Yosunu
Konsantrasyon: Eau de Toilette
Parfümör: Jacques Polge

Doktrin: “Dostuna da, düşmanına da yardım et. Çünkü o zaman dostunla daha yakın dost, düşmanınla da dost olursun.” – Clebul