Emporio Armani – Diamond’a benzeyen metalik kromlu tatlılık. Hafif mor lavantanın arkasından çıkmaya çalışan kuru otlar. Turunç suyu. Aslında şu anda kokladığım parfümü birçok şeye benzetebilirsiniz. Çünkü bu şekilde harmanlanmış parfümler o kadar birbirine benzer ki burnunuzla ayırmakta zorlanabilirsiniz.

Orta notalara gelindiğinde müthiş hafif ama bir o kadar duygulu kokular. Başta keskin ve yeşil olan parfüm beyaz bir pasta kıtırına dönüştü. Ihlamurlu karanfil karışımı hamurumsu kokular.

Sonlara gelindiğinde beyaz bal ve vanilya karışımı yumuşak bir tatlılıkla son buluyor. Bir koku bu kadar mı rahatsız etmeden tende kalır; pes yahu.

Bu markanın insan sağlığına zarar vermeyen elementler kullandığını biliyorum. Bu da onları benim gözümde daha değerli kılıyor.

Parfüm incelemelerime bakıp yüksek puanladığım markaların parfümlerini asla şişeyle satın almayın! Paranıza yazık… Ben onları dekant olarak minik minik satın alıyor ve öyle inceliyorum. Benim gibi meraklıysanız zaten asla bir şişeyi bitirecek kadar zamanınız olmayacaktır. Onlarca parfümden diğerine sıra gelmiyor ki bir şişe bitirilebilsin… İsteyen arkadaşlar bana e-posta atarlarsa temin ettiğim siteleri zevkle paylaşabilirim.Pozitif:
1) Kaliteli materyal, sağlıklı içerik.
2) Hiç rahatsız etmeyen ve güven veren; hem temiz, hem tatlı; hem ekşi, hem baharatlı…

Negatif:
1) Az ve yavaş yavaş değişim göstermek.
2) Hafif kalan dip nota rayihası.

Notalar:
Üst:  Bergamot, Artemis, Limon. (ck: lavanta, kuru otlar, turunç)
Kalp: Eğreltiotu, Lavanta. (ck: ıhlamur, karanfil, tatlı hamur)
Baz: Beyaz Sandal, Portakal Ağacı, Sedir Ağacı. (ck: beyaz bal, vanilya)
Tip: Yeşil, Fresh, Baharatlı, Tatlı, Odunsu.
Cinsi: Unisex. %70 Maskülen – %30 Feminen
Üretim: Yeni Formül
Çıkış Yılı: 2006
Koku rengi: Yeşil Gri
Referans: Gri Lavanta
Konsantrasyon: Eau de Toilette
Parfümör: Durance

Doktrin: “Bil ki, İnsanın değerini varlığı değil yokluğu gösterir. Unutma, yokluğu bir şey değiştirmeyenin, varlığı gereksizdir.” – Dostoyevski