Çok acı, ta eskilerden genç kızlığımdan kalma, eski bayramlarda sürdüğüm kolonyaları andırıyor. Eski koku olduğunu ve üretiminin de eski tarihlere dayandığını anlıyorum. O zamanların olmazsa olmazı ağır turunçgil ve tozlu silhat… Günümüze geldikçe silhat modern kullanılmaya başlandı; ancak o zamanlarda sürekli tozlu ve eski odalar gibi kokuyordu. Şimdiki silhatlar ise daha çok nane kabuğu düzeyinde… Üst notalardan ayrılırken karşıma çıkan acı portakal çiçeği biraz sevindirdi.

Orta notalara gelindiğinde ağır yeşil limonsu etkilerin devam ettiği gözlendi. Üst notalarda karşılaşmadığım ancak eski tip parfüm ve şiprelerin belkemiği olan meşe yosunu devrede. Gri kirli misk.

Sonlara gelindiğinde siyah kösele deri kokusunu yansıtıyor. Defne yaprağı. Sert görünümlü, sigara kokan, maço tavırlı erkeğin kokusu.

Benzerlikler üzerine;
Chanel – Antaeus: Eski, erkeksi, hayvansı yapıda birlikteler. Ataeus lavantalı açılışı kuru otlarla noktalarken, Mösyö limonlu başlayıp yosunlu ve hayvansı devam ediyor.

Caron – Le 3e Homme: Bu tür parfümlerin gelmiş geçmiş en kusursuzunu üreten Caron’dur. Şipreli yanlarının dışında Caron Islak-tatlı ilerlerken, Pour Monsieur kuru-ekşi kalıyor.Pozitif:
1) Klasik şipre; arıyorsanız tatmin eder.

Negatif:
1) İstemediğiniz kadar benzeri olan bir parfüm.
Notalar:
Üst: Acı Portakal Çiçeği, Limon, Petitgrain. (ck: yeşil limon, paçuli, acı portakal çiçeği)
Kalp: Kakule. (ck: meşe yosunu, misk)
Baz: Sedir, Meşe yosunu, Vetiver. (ck: deri, defne yaprağı)
Tip: Yeşil, Fresh, Narenciyeli, Hayvansal, Odunsu.
Cinsi: Maskülen.
Üretim: Yeni Formül
Çıkış Yılı: 1955
Koku rengi: Yeşil
Referans: Limonlu Yosun
Konsantrasyon: Eau de Toilette
Parfümör: Henri Robert

Doktrin: “İnsanları tanıdığımdan beri hayvanları severim.” – Arthur Schopenhauer